Húsipari termékgyártó


A szakterület kódja: 0070
OKJ 34 541 03

Képzési idő: 5 év

  • 3 év szakmai végzettség megszerzése
  • + 2 év érettségi vizsgára felkészítés nappali vagy esti tagozaton (választható)

A húsipari termékgyártó feladatai:

Olyan szakember, aki alkalmas a húsipari feldolgozó üzemben az elsődleges feldolgozás műveleteinek minőségi elvégzésére, a műveletekhez alkalmazott gépek, berendezések biztonságos üzemeltetésére, az alapvető élelmiszervizsgálati eljárások alkalmazására és a késztermékek minősítésére.

A tovább-feldolgozás területén képes húskészítmények és töltelékes áruféleségek gyártására, sózott, pácolt húskészítmények előállítására.

Az új, 3 éves modulrendszerű szakmai képzés tartalmazza az alábbi rész-szakképesítéseket:

  • Bolti hentes
  • Csontozó munkás
  • Vágóhídi munkás
  • Húskészítmény gyártó

A gyakorlati képzést a tanulók gazdálkodó szervezetekkel kötött együttműködési megállapodással és tanulószerződéssel teljesíthetik.

Továbbtanulási lehetőség:

Sikeres szakmai vizsgát tett tanulóinknak lehetőségük van az új szakközépiskolai képzési rendszerben 2 év alatt nappali vagy esti tagozaton érettségi bizonyítvány szerzésére. Szakmai bizonyítványuk kiváltja az 5. (kötelezően választott) érettségi vizsgatantárgyat.

Várjuk jelentkezését, érdeklődését!