Return to Bemutatkozás

Vöröskeresztes tevékenység

Iskolánk az 1999/2000-es tanévtől vesz részt a Vöröskeresztes mozgalomban. A tanulók a Vöröskeresztes szakkörön sajátítják el a hasznos és fontos tudnivalókat.

Évente három Vöröskereszt által szervezett versenyen veszünk részt:

  • egészségnevelési,
  • csecsemőgondozási,
  • elsősegélynyújtási vetélkedőn.

Mindhárom verseny elméleti és gyakorlati feladatok megoldását jelenti. Sorra érjük el a szebbnél-szebb eredményeket – jó nevű gimnáziumokat és szakközépiskolákat megszorítva.

Az ifjúsági Vöröskeresztes szakkörnek számos tagja van, szinte minden évfolyamból, akik évről-évre öregbítik iskolánk jó hírnevét.

A véradói mozgalomban is nagy odaadással vesszük ki a részünket. Az alapos szervezőmunka eddig minden alkalommal meghozta a sikert. Az iskolák közötti versenyben iskolánk véradói – beleértve diákjainkat, tanárainkat, oktatóinkat, technikai dolgozóinkat – a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetőségének elismerő címét nyerte el, melyre joggal vagyunk büszkék. Az országos vezetőség elismerése további lelkes munkára sarkall minket.

A vöröskeresztes munka nem sokat változott, a lényege továbbra is az önzetlen segítés maradt.
Gyűjtöttünk ruhákat karácsonykor a rászorultaknak, játékokat a szegény családok gyerekeinek, máskor az erdélyi árvaháznak.

Ötliteres üvegekben gyűjtöttük a forgalomból kivont egy- és kétforintosokat. Jártunk idős, elesett emberekhez segíteni, fát behordani, bevásárolni, sétálni, vagy csak úgy beszélgetni.
Minden nagyobb ünnep alkalmával feldíszítjük a lépcsőfordulót, ezzel is fokozva az ünnepek hangulatát.
Tanulóink szeretnek értelmes feladatokat megoldani.

Eredményeink: mindkét fontos versenyről – csecsemőgondozásból és elsősegélynyújtásból – is van országos helyezésünk. 2006-ban a csecsemőápolási versenyen a kilencedik, míg elsősegély-nyújtási versenyen 2008-ban (felnőtt kategóriában) harmadik helyezést értük el.

A szakkör munkájához Te is csatlakozhatsz, jelentkezni Dr. Hajós Györgyné tanárnőnél lehet! 

Dr.Hajós Györgyné
Vöröskeresztes tanárelnök

Az adott cikk linkje: http://efszk.sulinet.hu/?page_id=242