«

»

Tisztelt Látogató!

Intézményünk 2017-ben komplex épületenergetikai fejlesztést valósít meg európai uniós támogatás felhasználásával. Projektünk a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) részét képező, „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című pályázati konstrukció támogatásával valósul meg. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás aránya a projekt költségvetésén belül 100 százalék.

Projektünk rövid leírása

A projekt célja a Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium Üzemeltetésében levő Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola kollégium épületének korszerűsítése. Az épület üzemeltetési költségei az Intézmény éves költségeinek egy igen jelentős részét teszik ki. A magas üzemeltetési költségeket főleg a fűtési hőigényből származó magas gázenergia-költség teszi ki. A meglévő épület energetikai számítással modellezve lett, és a modell a valósággal közel azonos gázenergia fogyasztásokat mutatott ki. Ebből az eredményből arra lehet következtetni, hogy az épületet folyamatosan, és rendeltetésszerűen használják. A fentiek alapján javasolt a fűtési energiaigény csökkentése. Ez az épület külső határoló felületeinek hőszigetelésével, nyílászáróinak cseréjével érhető el. A projekt keretein belül lehetőség nyílik az épület fenntartási költségeinek, valamint ÜHG kibocsátásának csökkentésére, mindamellett, hogy jelentős komfortérzet-növekedés is elérhető.

A szerződött támogatás összege, annak százalékos mértéke:

74 532 433.- 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2018.02.05.

Megvalósulási helyszín és műszaki tartalom:

Épület neve: Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium – Kollégiumi épület

Épület címe: 9700 Szombathely, Szent László király utca 10.

Megvalósuló műszaki tartalom:

Homlokzati hőszigetelés 1171,44 m2
Műanyag nyílászárók beépítése 230,70 m2
Fém nyílászárók beépítése 30,56 m2
Lapostető hőszigetelés 58,19 m2
Padlásfödém hőszigetelés 190,66 m2
Napelemes rendszer telepítése: 21,06 kWp

 

Táblakép:

Intézményünk mellett számos más, az ország különböző településén működő agrár-szakképző iskola valósít meg hasonló fejlesztést. Ezekről a Földművelésügyi Minisztérium mint az intézmények fenntartója által összeállított, az alábbi linken elérhető összesítőből tájékozódhat:

http://kehop.fm.gov.hu/test/